maart 2019

Provincie Geldeland

Gelderland
Experience

Game Design

Nils Roemen & Mark Smolenaars

Storytelling

Stefan van Hulten

Decorbouw & ontwerp

Marc van de Kam

17 October 2018 — 30 April 2019

Valerie Dicker

Abstract Model

Curator

Danny Lorens

Location

Gallerie 2

Photographer

Misra Lorenz

“Wat als de provincie haar taken niet langer uit kan voeren? Hoe zou de wereld er dan uit zien?” Met dat verhaal spelen MBO studenten uit de provincie Gelderland een mobiele escape room die hen de 7 kerntaken van de provincie leren in aanloop naar de provinciale statenverkiezingen.

De Opdrachtgever

In maart 2019 vonden er verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. De Provincie Gelderland wilde bij first time voters in het MBO het werk van de provincie en het belang van stemmen onder de aandacht brengen, omdat in deze doelgroep de belangstelling voor en opkomst bij de verkiezingen traditioneel laag is.

Meer informatie over een custom experience

De vraag

Creëer een ervaring waarin first time voters in het MBO in Gelderland op een leuke manier het werk van de provincie leren kennen en worden gemotiveerd om te gaan stemmen bij de verkiezingen. Sluit aan bij hun belevingswereld en koppel het project aan de lessen in de klas.

Het project

De Gelderland Experience is ontworpen en gemaakt in 2019 en rijdt nog steeds rond langs jongeren in de provincie Gelderland. Naast de mobiele Escape Room is er een game ontwikkeld die simultaan aan de room gespeeld kan worden in de klas met de overige studenten. Studenten in de room en in de klas werken binnen een verhaal samen om de ondergang van de provincie tegen te gaan. Ze leren binnen een spelsituatie wat de kerntaken van de provincie zijn.

Artworks

Opdrachtgever

Naar provincie Gelderland

Het is de taak van de provincie om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt in de provincie Gelderland. Dat doen Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur, samen met zo’n 1.200 medewerkers.